Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Vlietjonge Staalhandel

De zorg voor het milieu en de aandacht voor duurzaam ondernemen worden door steeds meer organisaties gezien als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook voor Vlietjonge Staalhandel heeft dit prioriteit. Binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen streeft Vlietjonge Staalhandel naar een balans tussen de drie M’s: mensen, milieu en maatschappij.

Mensen

Indien onze werknemers constateren dat er niet volgens het personeelshandboek wordt gewerkt kunnen zij gebruik maken van vertrouwenspersonen en de ondernemingsraad die de opmerkingen overbrengen aan de directie. Door de informele sfeer en de korte lijnen is de drempel laag om ook zelf zaken onder de aandacht te brengen van de directie.

Binnen Vlietjonge Staalhandel kunnen de medewerkers gebruik maken van een fysiotherapeut/ergonoom, een arbeidsdeskundige en een psycholoog als hier behoefte aan is. Tevens nemen wij preventieve maatregelen om klachten te voorkomen.

Milieu

Omdat wij binnen Vlietjonge Staalhandel duurzaamheid belangrijk vinden, worden onze reststukken staal 100% gerecycled en wordt ons afval gescheiden.

Wij hebben verschillende projecten om ons energieverbruik terug te dringen. U kunt hierbij denken aan nieuwe energiezuinige verwarmingsinstallaties, energiezuinige verlichting en het efficiënt omgaan met machines waardoor deze niet onnodig aanstaan.

Veel vervuiling, door het verbranden van fossiele brandstoffen, wordt veroorzaakt door het transport van materiaal van ons bedrijf naar verschillende locaties. Met onze vaste transporteur Kool Transport hebben wij afspraken gemaakt over het terugdringen van vervuiling. Zoals:

  • Nieuwe trucks hebben allemaal een euro 6 motor.

  • Chauffeurs krijgen een cursus ‘ het nieuwe rijden’.

  • Gebruik van TMS systemen en moderne boordcomputers om loze kilometers te voorkomen.

Maatschappij

Op deze manier proberen wij een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan mens, milieu en maatschappij. Rekening houdend met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.

Duurzaam ondernemen is voor Vlietjonge Staalhandel vooral toekomstgericht ondernemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van belangrijk nieuws.

direct aanmelden
Realisatie: webleads